امام خمینی (ره) یک رهبر عادی نبود بلکه امام ویژگی های کامل یک رهبر برجسته را در سطحی بسیار بالا داشت. انقلابی که در ایران، در حال وقوع بود یکی از دلایل اصلی اش ویژگیهای برجسته رهبری آن بود رهبری شخص حضرت امام یک رهبری حساب شده و بر مبنای عقلانیت و دارای سه ویژگی برجسته بود.
ویژگی اول رهبری حضرت امام (ره)، توانایی و قدرت در بسیج کردن مردم بود. امام با یک بیانیه یا سخنرانی خیل عظیمی از ملت را برای پیشبرد انقلاب بسیج می کرد با یک سخنرانی، جوانان را برای مقابله با رژیم سابق و یا سایر اهداف آماده فداکاری می کرد. بعد از پیروزی انقلاب نیز برای اعزام به جبهه های نبرد حق علیه باطل در مقابل صدام بسیج می کرد. اگر به بیانیه های اواخر عمر شریف امام نگاهی بیافکنیم، تفاوتی با بیانیه های امام در زمانی که جوانتر بود، نمی بینیم همان شوق اولیه امام تا انتها بود و این بود که ملت در ۱۴ خرداد آن تشیع باشکوه را کردند که در دنیا نمونه ای ندارد. امام چنین شخصیتی بود.
ویژگی دوم امام، در قدرت طراحی و ایدئولوگ بودن ایشان است. انقلابهای متعددی در دنیا برگرفته از یکسری احساسات رخ داده اما چون طرح و ایدئولوژی لازم را نداشتند به انحراف رفته و شکست خورده اند. ولی انقلاب اسلامی با ایده حاکمیت ولایت فقیه توانست برنامه های انقلاب را یکی پس از دیگری پیش ببرد و تداوم آن تا رسیدن به امام زمان عج که صاحب اصلی این انقلاب است تداوم بخشد. امام طراحی تمام عیار و جامع بود و برنامه لازم را برای اداره حاکمیت داشت.
سوم ویژگی امام، مدیریت عالی ایشان است. امام خمینی (ره) یک مدیر با تدبیر و قوی بود که در کنار این قدرت مدیریت، توانایی بسیج کنندگی و طراحی را نیز داشت. مدیریت بدون نقص امام نسبت به سایر ویژگیها برجستگی خاص دارد. انقلابی که اتفاق می افتد بایستی در سریع ترین زمان ممکن مسائل را مدیریت کرده و اوضاع را سر و سامان دهد. امام توانست با برخورداری از این ویژگی در اندک زمان ممکن، اوضاع حاکمیتی را از مسائل ارتش گرفته تا موضوعات امنیتی و اداری، تحت کنترل در آورد و حتی بعضا سازماندهی مجدد و ساماندهی نماید و نظم مورد نیاز نظام را بر امور کشور حاکم کند.
تشکیل بسیج نیز یکی از تدبیرهای امام راحل است که محصول همین ویژگی های برجسته امام می باشد. بعدها این تدبیر امام را برخی از کشورهای منطقه برای نجات خود از دست تکفیریها و داعش بکار بستند. امام مردم را یک رکن اصلی در اداره مملکت دانسته و جایگاه ویژه ای به مردم داد و بسیج را هم بر اساس حضور مردم، اما با سلسله مراتبی از مدیران رسمی شکل داد.
در حال حاضر نیز امام خامنه ای، رهبر معظم انقلاب، به عنوان جانشینی شایسته برای حضرت امام، همان مسیر و همان راه را بدون کوچکترین تغییری و با قدرت ادامه می دهند و انقلاب اسلامی را با همان الگوی حضرت امام (ره) در دنیا پیش می برند.